nieuws

Zonnepanelen op het platteland

bouwbreed Premium

Personeel van New Energy Systems installeert bij het akkerbouwbedrijf van Joep Veldkamp in Someren (Noord-Brabant) een vijftigtal zonnepanelen op een stellage in een zogenaamde vrijeveldopstelling. Veldkamp maakt gebruik van het samenwerkingsverband van boeren in het project LTO Energie. Door coöperatief zonnepanelen aan te schaffen wordt zo’n 20 procent bespaard op de inkoop. Het initiatief van […]

Personeel van New Energy Systems installeert bij het akkerbouwbedrijf van Joep Veldkamp in Someren (Noord-Brabant) een vijftigtal zonnepanelen op een stellage in een zogenaamde vrijeveldopstelling. Veldkamp maakt gebruik van het samenwerkingsverband van boeren in het project LTO Energie. Door coöperatief zonnepanelen aan te schaffen wordt zo’n 20 procent bespaard op de inkoop. Het initiatief van LTO blijkt een groot succes. Ruim 450 agrarische bedrijven namen deel aan ronde twee. De zonnepanelen van Veldkamp zorgen voor 14.000 kilowatt aan energie en dat is wat hij jaarlijks ongeveer verbruikt. Behalve agrariërs gaan ook steeds meer particulieren over tot het plaatsen van zonnepanelen.Foto: VidiPhoto

Reageer op dit artikel