nieuws

Zonnepanelen op gebouwen helpen N329 aan stroom

bouwbreed Premium

De daken van sportcomplex De Rusheuvel en van het gemeentereinigingsbedrijf ir. Diddewerf in Oss krijgen zonnepanelen. Deze horen bij het project N329 Weg van de Toekomst en helpen mee de exploitatie van de weg energieneutraal te maken.

Met acht zonnebomen en vijftig zonnebloemen langs de weg wekken de panelen energie op voor de verlichting, de verkeerslichten en de pompen in de tunnels. Ook wordt extra energie opgewekt voor de twee gebouwen.

Bij De Rusheuvel komen de zonnepanelen op een hellend dak. Op de ir. Diddewerf komen ze op het platte dak van het kantoor en de werkplaats. Jaarlijks genereren de panelen ruim 216.000 kilowattuur. Alle zonne-energie moet ervoor zorgen dat de N329 energieneutraal is in het gebruik plus 100.000 kilowattuur extra. De weg verbruikt naar verwachting ongeveer 150.000 kilowattuur per jaar. De kosten voor plaatsing zitten in de aanneemsom van de N329, evenals de eerste tien jaar beheer en onderhoud.

Reageer op dit artikel