nieuws

Woningstichting Dunavie opnieuw teruggefloten

bouwbreed

Woningstichting Dunavie uit Katwijk heeft voor de tweede keer van de rechter het bevel gekregen om de inschrijvingen voor het onderhoudswerk aan haar woningen opnieuw te beoordelen.

Het bedrijf Oosterlee Onderhoud BV uit Katwijk, dat al jarenlang onderhoudswerk voor Dunavie uitvoert, dreigt de woningstichting als klant te verliezen. In de aanbestedingsprocedure voor het onderhoud kwam ze als vijfde uit de bus.

In het voorjaar stapte het bedrijf voor de eerste keer naar de voorzieningenrechter in Den Haag. Die beval toen al dat de woningstichting Dunavie alle inschrijvingen van onderhoudsbedrijven opnieuw moest beoordelen. Begin juli meldde Oosterlee Onderhoud zich opnieuw bij de rechter omdat Dunavie haar nog steeds geen eerlijke kans gegeven zou hebben.

De voorzieningenrechter oordeelt nu dat Dunavie in de eerste herbeoordeling van de inschrijvingen is afgeweken van haar eigen aanbestedingsregels uit de offerteaanvraag. Dat was volgens de rechter niet geoorloofd.

Nu heeft de rechter Dunavie opgedragen een nieuw, onafhankelijk, beoordelingsteam de inschrijvingen te laten toetsen. In de tussentijd mag de stichting het onderhoudswerk niet aan andere bedrijven gunnen. Doet ze dat toch, dan kan ze een boete krijgen.

De bedrijven die totnogtoe het best scoorden in de aanbestedingsprocedure van Dunavie waren StarKozijn Katwijk, KBM Onderhoud en Renovatie uit Katwijk, en Thunnissen Onderhoud Holding uit Cruquius.

Reageer op dit artikel