nieuws

Werknemers in de bouwsector vaker ziek aan het werk

bouwbreed

Het aantal werknemers dat bij 365/ArboNed aangeeft wel eens ziek naar het werk te gaan stijgt. In een kwart van de gevallen wordt aangegeven dat anders door een gebrek aan capaciteit het werk gewoon blijft liggen. Een op de tien zieken werkt door uit vrees voor baanverlies.

< vervolg van pagina 1

Regelmatig geven mensen aan een noodzakelijke behandeling niet kunnen betalen. “Steeds vaker gaan we in overleg met de werkgever over de kosten”, zegt bedrijfsarts Corné Roelen van 365/ArboNed. “Werkgevers zijn dan wel geen zorgverzekeraars, maar niets doen lost het verzuim niet op. Langdurig verzuim kost een werkgever vaak meer geld dan een behandeling.”

De eerste helft van dit jaar had in de leeftijdscategorie van 20 tot en met 39 jaar ruim een kwart van alle verzuim in de bouw een psychische achtergrond. Vooral de dertigers en veertigers blijken kwetsbaar voor stress. Onder de zestigplussers heeft 13 procent van het langdurig verzuim een psychische grondslag. Veel vaker dan bij jongeren – in bijna een derde van de gevallen – speelt dan depressiviteit een rol.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels