nieuws

Voor 31 miljoen euro minder bouwvergunningen

bouwbreed Premium

De gemeenten houden voor 2013 rekening met een daling van de inkomsten uit bouwvergunningen van 31 miljoen euro. In 2012 haalden de lagere overheden gezamenlijk 467 miljoen op. Dit jaar nemen de inkomsten waarschijnlijk af tot 436 miljoen.

In 2009 brachten de bouwvergunningen nog een bedrag van 530 miljoen euro in de gemeentekassen. Onderzoek van het Centraal Statistisch Bureau wijst uit dat de gemeenten dit jaar uit heffingen een geldstroom kunnen verwachten van 8,6 miljard. De belangrijkste posten vormen de onroerende zaakbelastingen (3,4 miljard), de reinigingsrechten (1,8 miljard) en de rioolheffing (1,4 miljard). De precariobelasting zal dit jaar bijna twee keer zo veel opleveren als in 2010: 115 miljoen euro.

Reageer op dit artikel