nieuws

Virtueel zonnepaneel voor BIM-toepassing

bouwbreed

Centrosolar Benelux, leverancier en producent van systemen voor het oogsten van zonne-energie op daken, biedt zijn S-Class Vision zonnepanelen virtueel aan voor toepassing in een Bouw Informatie Model (BIM). De driedimensionale modellen van deze zonnepanelen zijn vervaardigd door Itannex, een adviesbureau voor BIM in de installatietechniek. Architecten en installateurs kunnen nu meteen zien of de […]

Centrosolar Benelux, leverancier en producent van systemen voor het oogsten van zonne-energie op daken, biedt zijn S-Class Vision zonnepanelen virtueel aan voor toepassing in een Bouw Informatie Model (BIM). De driedimensionale modellen van deze zonnepanelen zijn vervaardigd door Itannex, een adviesbureau voor BIM in de installatietechniek.

Architecten en installateurs kunnen nu meteen zien of de panelen bij het project passen. Eventuele conflicten met andere elementen zoals dakpannen, dakkapellen en schoorstenen komen op tijd aan het licht. Volgens Centrosolar Benelux kunnen de panelen op hellende daken van meer dan 10 graden de dakbedekking vervangen.

Reageer op dit artikel