nieuws

Vier ton nodig voor restauratie van graf

bouwbreed

De gemeente Vianen heeft bijna 4 ton nodig voor de restauratie van een bijzonder grafmonument. Inmiddels is een bedrag van ruim 100.000 euro ontvangen. Het gaat om het grafmonument van Reinoud III van Brederode en zijn echtgenote Phillippotte de la Marck. Het bevindt zich in de Grote Kerk in Vianen. Het monument dateert uit de […]

De gemeente Vianen heeft bijna 4 ton nodig voor de restauratie van een bijzonder grafmonument. Inmiddels is een bedrag van ruim 100.000 euro ontvangen.

Het gaat om het grafmonument van Reinoud III van Brederode en zijn echtgenote Phillippotte de la Marck. Het bevindt zich in de Grote Kerk in Vianen. Het monument dateert uit de 16de eeuw en is vergelijkbaar met het grafmonument van Willem van Oranje in Delft.

Inmiddels heeft ook de provincie Utrecht een bedrag van 100.000 euro toegezegd. Voorwaarde hiervoor is dat ook het resterende bedrag er komt.

Reageer op dit artikel