nieuws

Verzuimduur bouw neemt af

bouwbreed

Verzuimduur bouw neemt af

De gemiddelde verzuimduur in de bouw is in de eerste helft van het jaar ten opzichte van 2012 met 3,3 dagen afgenomen.

Vergeleken met het algemeen gemiddelde in Nederland zijn bouwvakkers minder vaak maar dan wel aanzienlijk langer ziek. “De psychische klachten zijn duidelijk gedaald, het accent ligt weer meer op het bewegingsapparaat”, zegt bedrijfsarts Corné Roelen van 365/ArboNed, de marktleider op het gebied van arbodiensten in de bouwnijverheid. “Dat mensen met klachten langer ziek blijven is niet zo vreemd, gezien het verder oplopen van de leeftijd. Ook speelt een rol dat mensen om financiële redenen wachten met het inroepen van hulp waardoor later het herstel langer duurt.”

Lees morgen meer over de verzuimduur in de bouw in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel