nieuws

Truckstar Festival opnieuw druk bezocht

bouwbreed Premium

Truckstar Festival opnieuw druk bezocht

Met opnieuw zo’n 60.000 bezoekers in twee dagen is het Truckstar Festival 2013 zeer geslaagd te noemen. Arjen van Vliet, hoofdredacteur van Truckstar, overhandigde tijdens het evenement op het TT-circuit in Assen aan Weeda Transport uit Klundert de beker uit voor de ‘Mooiste Truck van Nederland’.

Zowel weer als sfeer waren goed tijdens de 33ste editie van het Truckstar Festival, Nederlands en Europa’s grootste transportevenement. Wel was er afgelopen zaterdag even zorg over naderend noodweer. Het KNMI had code oranje uitgevaardigd voor de provincie Drenthe, maar het bleef in Assen beperkt tot een forse regenbui.

Het Truckstar Festival wordt georganiseerd door het gelijknamige magazine Truckstar.

Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen gevuld met ruim 2.200 vrachtwagens, waaronder de nieuwste modellen en veel bijzondere trucks uit heel Europa. Er waren vrachtwagens die bijna tweeduizend kilometer hadden afgelegd om een plekje te vinden op het TT Circuit van Assen.

Jan van Holland en Heinz Werner Lenz werden de grote winnaars van de Truckrace Battle, die vanaf de hoofdtribune goed te volgens was.Mooiste truck van Nederland


Tijdens het Truckstar Festival bepaalde een vakjury, dat de Scania R500 van Weeda Transport uit Klundert de mooiste vrachtwagen van Nederland is. De Scania stamt uit 2012 en heeft 50.000 kilometer op de teller. De wagen wordt ingezet in het containertransport en wordt bestuurd door Bart Sluijs.

De vakjury had een kort en duidelijk oordeel over de auto van chauffeur Bart Sluijs: “Dit is Weeda in zijn beste vorm. De auto is stoer en tot in detail is hij gewoon af. Het thema ‘Sons of Anarchy’ is schitterend mooi uitgewerkt. Verder glimt alles aan de truck, tot en met de twist-locks op de oplegger!”

Voor ondernemer Guido Weeda is het de tweede keer na 2007 dat één van zijn auto’s gekozen is tot mooiste van Nederland. “Het is de mooiste beloning denkbaar voor al het werk wij in ons transportbedrijf steken.”

De tweede prijs ging naar de losse Scania-trekker T580 met torpedoneus van de firma Verbeek. De derde prijs was voor de Scania T143 van Maurits Haasnoot.

Meer info: www.truckstar.nl.

Reageer op dit artikel