nieuws

Thialf zet vaart achter aanbesteding nieuwe topsportbaan

bouwbreed

Met de publicatie van de selectieleidraad zet ijsstadion Thialf de sokken erin met de aanbesteding van een nieuw topsportcentrum. In november moet er al gegund worden.

De leidraad beschrijft hoe de eerste selectie van mogelijke bouwers wordt gemaakt. Naast belangrijke selectiecriteria als kwaliteit, kredietwaardigheid en betrouwbaarheid spelen nog vier criteria een rol. Die gaan over ervaring met topsportfaciliteiten en andere bouwkundige expertise. Maar ook ervaring met gebruik en verbouw in een proces. Tot slot speelt de maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijke rol. Duurzaamheid en het betrekken van jongeren en gehandicapten is daarbij van belang. Naarmate het aantal duidelijk te onderscheiden onderdelen van maatschappelijk verantwoord bouwen toeneemt, zullen meer punten worden toegekend.

De eerste selectie wordt gemaakt op 2 september. De bouwer die het nieuwe Thialf daadwerkelijk mag realiseren is bekend op 25 november. De deuren van het nieuwe topsport ijsstadion gaan open in het eerste kwartaal van 2016.

Met deze haast probeert Thialf in ieder geval Almere te snel af te zijn. Ook daar zijn plannen voor een ijsstadion waar juist de Schaatsbond wel brood in ziet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels