nieuws

Park in Hengelo krijgt paspoort NL Greenlabel

bouwbreed Premium

Het nieuwe Cool Nature Park De Bleijke in Hengelo heeft het eerste duurzaamheidspaspoort op planniveau gekregen van het NL Greenlabel. Dit keurmerk is het eerste integrale duurzaamheidslabel voor de buitenruimte in Nederland.

Op basis van de beoordeling door Royal Haskoning DHV krijgt het park het NL Greenlabel A. Het advies- en ingenieursbureau doet voor het label de expertbeoordeingen op zowel product- als gebiedsniveau. Park De Bleijke is de eerste complete buitenruimte die het label verwerft. Getoetst zijn ontwerp, grondbalans, materiaalgebruik, uitvoering, onderhoud, energie, milieu en biodiversiteitsbevordering. Het NL Greenlabel is een initiatief van landschapsontwerper Nico Wissing en televisietuinman Lodewijk Hoekstra.

In het Cool Nature Park De Bleijke zijn duurzame materialen toegepast en geïntegreerd in de bestaande omgeving. Bomen die toch nog gekapt moesten worden zijn hergebruikt als parkmeubilair. Verder is gezorgd voor gevarieerde omstandigheden voor vlinders, insecten en vogels. Het park is afgelopen woensdag officieel geopend.

Reageer op dit artikel