nieuws

‘Opwaardering’ maakt Hr-ketel zuiniger

bouwbreed

‘Opgewaardeerde’ hr-ketels winnen warmte terug die tot nog toe verloren gaat. Deze techniek kan tot 30 procent besparen op het verwarmen van tapwater en tot 15 procent op het verwarmen van ruimten. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling steunt met een financiële bijdrage de verdere ontwikkeling van deze techniek.

Atag Verwarming uit Lichtenvoorde werkt daarvoor samen met metaalbewerker Intermeco, Kiwa en de universiteit Twente. De provincie Gelderland betaalt mee, net als het Rijk. Met de ruim 1,37 miljoen van de verschillende subsidiegevers verwacht R&D-manager Gideon Blij van Atag Verwarming de techniek te kunnen doorontwikkelen tot een standaard handelsproduct. Dat zou over een aantal jaren op de markt kunnen komen als vervanger van de huidige hr-ketels.  

Reageer op dit artikel