nieuws

Opmars Nereda in Brazilië

bouwbreed

Opmars Nereda in Brazilië

Royal Haskoning DHV heeft het Braziliaanse waterbedrijf FOZ overtuigd om minstens in tien zuiveringsinstallaties de technologie Nereda toe te passen.

Nog dit jaar worden twee  installaties in gebruik genomen te Sao Paulo (voor 140.000 mensen) en een in Rio Janeiro (550.000 mensen). Het contract levert voor Haskoning DHV 11,5 miljoen euro op.

Nereda is een Nederlandse uitvinding om het zuiveringsproces te versnellen met de toepassing van aërobe korrelvorming. De methode vergt aanzienlijk minder ruimtebeslag, is goedkoper en levert ook nog eens grondstof voor bioplastic op. Onderzoeker Mark van Loosdrecht bracht op laboratoriumschaal Nereda voor het eerst in praktijk in 2002. René Noppeney van Haskoning DHV ziet Brazilië als een belangrijke groeimarkt. In het land wordt minder dan 30 procent van het afvalwater gezuiverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels