nieuws

NHG: Gedwongen woningverkoop stijgt

bouwbreed

Het aantal gedwongen verkopen van woningen met verlies is in de eerste helft van het jaar opgelopen naar 2284, een stijging van 48 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerende instantie van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In de eerste helft […]

Het aantal gedwongen verkopen van woningen met verlies is in de eerste helft van het jaar opgelopen naar 2284, een stijging van 48 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerende instantie van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

In de eerste helft van het jaar hebben 40.700 (2012: 45.400) huishoudens de aankoop van hun woning gefinancierd met NHG. De daling van het aantal nieuwe garanties is, volgens WEW onder meer toe te schrijven aan het gevolg van de verlaging van de NHG-kostengrens van 350.000 naar 320.000 per 1 juli vorig jaar.

De eerste helft van het jaar hebben in totaal 53.000 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met NHG. Dat is 12 procent minder dan in de eerste helft van 2012.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels