nieuws

Luchthavenvoor half miljard euro op de schop

bouwbreed

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (rechts) gaf gisteren het startsein voor de bouwactiviteiten van de eerste fase van het Masterplan Schiphol. Tijdens de verbouwing, die tweeënhalf jaar duurt, worden onder meer extra etages op de E- en de F-pier gemaakt en wordt de terminal uitgebouwd. Bovendien komt er een nieuwe A-pier. De aanpassingen zijn nodig […]

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (rechts) gaf gisteren het startsein voor de bouwactiviteiten van de eerste fase van het Masterplan Schiphol. Tijdens de verbouwing, die tweeënhalf jaar duurt, worden onder meer extra etages op de E- en de F-pier gemaakt en wordt de terminal uitgebouwd. Bovendien komt er een nieuwe A-pier. De aanpassingen zijn nodig in verband met de aanleg van centrale beveiligingscontroles voor niet-Schengenlanden. De uitbreiding werd onder meer gegund aan Strukton Worksphere (centrale beveiliging), Heijmans en Ballast Nedam (opbouw E- en F-pier). De verbouwing kost ongeveer 500 miljoen euro. De centrale beveiliging moet in juli 2015 in gebruik worden genomen en de A-pier in 2016.Foto: ANP/Martijn Beekman

Reageer op dit artikel