nieuws

Kunsthal wordt energiezuinig verbouwd

bouwbreed

Kunsthal wordt energiezuinig verbouwd

De gemeente Rotterdam verwacht dat de Kunsthal na een verbouwing ruim 30 procent minder energie verbruikt. Het gebouw krijgt daarvoor een nieuwe glasgevel. De technische installaties worden gerenoveerd. Het werk begint deze week. Op 1 februari volgend jaar gaat de verbouwde Kunsthal weer open.

Architect Rem Koolhaas ontwierp de Kunsthal ruim twintig jaar geleden. Het gebouw heeft over vrijwel de hele omtrek een glazen gevel. Mede door die gevel verbruikt het gebouw meer energie dan in deze tijd zou moeten. Koolhaas ontwerpt met architectenbureau OMA een nieuwe gevel uit glas met een hogere isolatiewaarde. Het energieverbruik hangt ook samen met de indeling van de Kunsthal. Het gebouw is een aaneenschakeling van ruimten. Deze ‘vlakte’ wordt opgedeeld in compartimenten. Het klimaat en het comfort zijn daarin beter te regelen waardoor de installaties minder energie verbruiken.  

Reageer op dit artikel