nieuws

Investeringsagenda nodig

bouwbreed

De 32 grote steden in ons land hebben hun hoop gevestigd op de beloofde investeringsagenda. Ze hebben 50 projecten op de plank liggen, maar geen geld.

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch was de gelukkige die het pakket van ruim 50 projecten in ontvangst mocht nemen van de G32. Het gaat om projecten die in die steden stil dreigen te vallen bij gebrek aan geld.

Juist de PvdA, en niet geheel toevallig door Monasch, heeft recentelijk gepleit voor een investeringsagenda gericht op de investeringsopgave in de steden. “Zowel in de steden als op het platteland ligt een grote vraag en opgave voor wat betreft herstructurering en nieuwbouw. Wij verwachten dat het kabinet in de begroting voor 2014 met een aanvullende investerings­agenda komt”, aldus Monasch.

Reageer op dit artikel