nieuws

Imtech ziet verliezen verder oplopen in tweede kwartaal

bouwbreed Premium

Imtech heeft in het tweede kwartaal opnieuw aanzienlijke verliezen geleden bij een groot aantal onderdelen. In de Benelux had de technisch dienstverlener vooral te kampen met onder druk staande prijzen, als gevolg van de zwakke bouw- en infrastructuurmarkt.

Het concern uit Gouda rekent voor het tweede kwartaal van dit jaar in de Benelux op een “behoorlijk verlies”, meldt de directie in een handelsbericht.

Imtech Benelux zal 15 miljoen euro aan waardeaanpassingen en projectverliezen boeken. Ook de prestaties in Duitsland en Oost-Europa en van het onderdeel Imtech Marine, waar een verlies van 25 miljoen euro wordt verwacht, staan onder druk. De kosten blijven er te hoog, waardoor er opnieuw een aanzienlijk verlies is ontstaan.

De technisch dienstverlener kwam eerder dit jaar in de problemen als gevolg van fraude in Polen en Duitsland. De directie van het bedrijf werd op straat gezet en de nieuwe topman Gerard van de Aast kondigde een reorganisatie aan. Bij de Nederlandse bedrijven zullen 550 banen geschrapt worden. Ook in Duitsland gaan 550 arbeidsplaatsen verloren. De reorganisatie kost Imtech in het eerste halfjaar 42 miljoen euro. In de tweede helft van 2013 wordt nog eens 38 miljoen euro aan kosten geboekt. Imtech komt eind augustus met de cijfers over het eerste halfjaar. Het bedrijf meldde eerder dat over de eerste vijf maanden van dit jaar een omzet is geboekt van ruim 2 miljard euro. Dat is vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel