nieuws

Identiteitspas voor bouwvakkers

bouwbreed Premium

Identiteitspas voor bouwvakkers

Bouwvakkers moeten in de nabije toekomst waarschijnlijk een identiteitspas dragen. Dat blijkt uit een brief van minister Asscher.

Op de pas staan gegevens over de identiteit en de vaardigheden van een persoon. De verplichte pas moet leiden tot een veiligere bouwplaats en tot minder fraude op het gebied van illegale arbeid, belasting- en premieontduiking en oneerlijke concurrentie. Voordat de pas in de bouw wordt ingevoerd, wil minister Asscher (sociale zaken) eerst een proef doen in de champignonsector. De ‘bouwpas’ wordt in Zweden al jaren gebruikt. Met de Aannemersfederatie is de minister al in gesprek over eventuele mogelijkheden. De federatie werkt aan een soortgelijk systeem en noemt dat het Vakbewijs.

Lees de brief van Asscher over de identiteitspas

Reageer op dit artikel