nieuws

Historische Grondverzetdagen in Harderwijk

bouwbreed

Historische Grondverzetdagen in Harderwijk

Eind september viert het Weg & Bouw Museum in Harderwijk op bijzondere wijze het veertigjarig bestaan. Samen met het inmiddels al weer vijf jaar ‘oude’ Higro worden dan de Historische Grondverzetdagen gehouden.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vinden op het Bouw & Infrapark aan de Ceintuurbaan in Harderwijk de Historische Grondverzetdagen plaats. Bezoekers kunnen op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en op zondag van 11.00 – 16.00 uur een veelheid aan machines bekijkendie de tand des tijds hebben doorstaan en vaak nog goed inzetbaar zijn. In actie te zien zijn een dertigtal oude grondverzetmachines, waaronder bulldozers, dieplepels, draglines, shovels, graders en nog veel meer.

Weg & Bouw Museum

Het Weg & Bouw museum illustreert de centrale rol van bouwtechniek en bouwactiviteiten in de samenleving door de eeuwen heen. Het museum met een schat aan materieel en historische gereedschappen uit de wegenbouw en de bouw is ondergebracht in gebouw 20 van het Bouw en Infrapark te Harderwijk. Het museum is elke woensdag van 10 -16 uur open, op andere dagen op afspraak. Dit jaar viert het museum het veertigjarig bestaan.

Meer info: www.weg-en-bouwmuseum.nl en www.higro.nl.

Reageer op dit artikel