nieuws

Grote ALE-order voor Nooteboom trailers

bouwbreed Premium

Grote ALE-order voor Nooteboom trailers

Nooteboom Trailers heeft een zestiental voertuigen afgeleverd voor het transport van windturbinesegmenten. De miljoenenorder werd gedaan door ALE, een van ‘s werelds grootste zwaartransport en kraanbedrijven.

Foto: Laden van een torendeel op de 8-assige Nooteboom semi-dieplader in Saldanha bay (West Cape), 140 kilometer ten noorden van Kaapstad.

De voornamelijk 8-assige uitschuifbare semi-diepladers en 4-assige Quatro uitschuifbare Telesteps zijn inmiddels operationeel in Zuid Afrika.

ALE gaat daar windturbineparken bouwen in de regio’s East-Cape en West-Coast. Het betreft meerdere windparken met in totaal ruim 200 windturbines van onder andere Suzlon, Nordex en Vestas.

Ook mobiele kranen

De delen van deze turbines worden vanaf diverse havens over land naar de plaats van bestemming vervoerd. Voor de installatie van de windturbines heeft ALE ook geïnvesteerd in negen nieuwe mobiele kranen.

Beste trailers

Jan Yntema, director ALE South Africa: “Wij zien belangrijke lange termijn opties in Zuid Afrika voor windenergie en hebben daarom bewust gekozen voor de beste trailers die er voor deze toepassing bestaan.” ALE koos voor Nooteboom vanwege de goede reputatie, de innovatieve oplossingen voor het vervoer van windturbines, de kwaliteit, specifieke aanpassingen voor Zuid Afrika en de after service.

Over ALE

ALE heeft een groot aantal vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Australië, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Staffordshire (UK). Het bedrijf levert complete oplossingen op het gebied van lifting, transport, installatie, ballasten, vijzelen en wegen van grote en zware ladingen.

Meer info: www.ale-heavylift.com/ en www.nooteboomgroup.com/nooteboom/nl/onze_producten/trailer_programma/.

Reageer op dit artikel