nieuws

Grootste graanopslag van Nederland

bouwbreed

Grootste graanopslag van Nederland

Twintig stalen graansilo’s op bedrijventerrein Industriehaven in Kampen vormen straks de grootste graanopslag van Nederland. In totaal 130.000 ton kan opdrachtgever Graansloot Kampen er kwijt.

Een van de klanten wordt Agrifirm, de grootste graancollecteur van Nederland. Albert Bouwman van kraanbedrijf Dick ten Klooster uit Zwolle bekijkt de resultaten van zijn inzet van bovenaf. De totale opslag van Graansloot Kampen wordt met het silopark tot 130.000 ton uitgebreid. Acht grote en twaalf kleine silo’s (doorsnee 16 en 11 meter, hoogte 22 meter) staan op een betonplaat van 3000 vierkante meter en 20 centimeter dikte. Daaronder bevindt zich een systeem van tunnels, waarlangs het graan wordt aan- en afgevoerd.

Drieduizend heipalen ondersteunen het geheel. De plaatstalen elementen zijn in containers per schip uit Amerika aangevoerd en worden door een montageploeg van de Amerikaanse GSI Group in elkaar gezet. Hoofdaannemer van het project in Weever Bouw.

Reageer op dit artikel