nieuws

Goede ordermaand voor Duitse b&u

bouwbreed Premium

Goede ordermaand voor Duitse b&u

De Duitse burgerlijke en utiliteitsbouwers met twintig of meer medewerkers hebben in mei een tiende meer opdrachten binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. De orderstroom bereikte een volume dat bijna een vijfde ligt boven het niveau van peiljaar 2005.

De snelle groei volgt op de aarzelende start dit jaar, veroorzaakt door de lange en strenge winter. Vergeleken met de eerste vijf maanden van 2012 hebben de b&u-bouwers nog een achterstand van 1,8 procent. Het totale volume van de nieuwe orders in 2013 ligt iets boven het niveau van 2005. De infrabouwers worden geconfronteerd met een krimpende markt. De oorzaak schuilt in  de zuiniger geworden lagere overheden. In mei werd 5,8 procent minder werk binnengehaald dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel