nieuws

‘Energieakkoord komt tot stand in moerasmodel’

bouwbreed

‘Energieakkoord komt tot stand in moerasmodel’

Nieuwe isolatiesubsidies, extra fiscale prikkels of voor de bouw toch vooral een verder uitwerking van het energiebesparingsfonds? Minister Kamp (economische zaken) zal morgenmiddag een verklaring afleggen over de hoofdlijnen van een energieakkoord dat nog geen energieakkoord mag heten.

Veertig partijen, veertig meningen. Milieulobby versus fossiele brandstofboer. De afgelopen zeven maanden onderhandelden vriend en vijand over een breed gedragen energieakkoord. Twee weken geleden had het klaar moeten zijn. Dat bleek niet haalbaar. Zelfs vandaag komt nog te vroeg, al zal minister Kamp van economische zaken morgenmiddag, na de ministerraad, de media inlichten over de hoofdlijnen ervan.

VVD-Kamerlid René Leegte denkt er het zijne van. “Waarom het zo moeizaam gaat? Het laat zien hoe ingewikkeld dit is. Milieubewegingen willen de macht nemen, maar geen verantwoordelijkheid. Nu worden ze geconfronteerd met de kosten van de plannetje die ze hebben. Maar geld hebben we niet. Dat mag duidelijk zijn.”

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels