nieuws

Curator: Mogelijk paulianeus handelen bij ondergang TCN

bouwbreed Premium

De curatoren van TCN onderzoeken of de schuldeisers van de failliete projectontwikkelaar doelbewust zijn benadeeld.

Dat schrijven zij in het derde faillissementsverslag. Volgens curatoren Johan Westerhof en Alice van der Schee is er “mogelijk sprake van paulianeus handelen bij de faillissementen van Brandboxx Almere en TCN Assets”, twee belangrijke dochterbedrijven van de TCN Groep.

Van paulianeus handelen is sprake als er vlak voor de daadwerkelijke ondergang van een bedrijf waarde uit de onderneming wordt gehaald met als doel schuldeisers te benadelen. Dat kan om geld gaan maar bijvoorbeeld ook om vastgoed.

Westerhof en Van der Schee waren gisteren niet bereikbaar om een toelichting te geven op hun bevindingen tot dusver.

In het faillissementsverslag laten ze weten dat “in beide gevallen wordt bezien in hoeverre er van daadwerkelijk paulianeus handelen sprake is. Zodra daarover een eenduidig standpunt zal zijn ingenomen, zullen curatoren ter zake actie kunnen ondernemen”.

Het TCN-concern, bestaande uit bijna honderd dochterbedrijven, ging eind vorig jaar kopje onder. De projectontwikkelaar laat een schuld na van ruim 186 miljoen euro.

Een deel van de vastgoedportefeuille van TCN is inmiddels verkocht. SNS Bank nam voor 4 miljoen een negental projecten over, waaronder Arnhems Buiten. Het beheer van het Media Park in Hilversum is voor 400.000 euro overgenomen door een Brits vastgoedfonds.

Reageer op dit artikel