nieuws

Corporaties staken woningbouw op Leidsche Rijn

bouwbreed

Op de Utrechtse Vinex-locatie Leidsche Rijn is het voorlopig gedaan met de bouw van corporatiewoningen. De corporaties zetten al hun nieuwbouwplannen in de ijskast. Bestaande projecten worden nog wel afgemaakt.

De gemeente hoopt dat beleggers én corp oraties van buiten de stad de fakkel zoveel mogelijk overnemen. Wegens geldgebrek durven de Utrechtse corporaties hun oorspronkelijk geplande nieuwbouwopgave niet meer aan. In hoeverre de bouwproductie daadwerkelijk afneemt, hangt af van de mate waarin andere partijen in het gat springen dat zij achterlaten.

De vijf corporaties die in de stad actief zijn hebben met de gemeente overlegd over de nieuwbouwopgave in verband met hun veranderde perspectief sinds 2011. Destijds kwamen zij met het stadsbestuur hun opgave overheen voor de periode tot en met 2015: ruim zesduizend nieuwe woningen bouwen en ruim zesduizend woningen renoveren. Wegens geldgebrek focussen de sociale huisvesters zich de komende periode op hun bestaande voorraad, al staat ook vast dat een aantal renovaties later dan gepland plaatsvindt. De gemeente gaat akkoord met de pas op de plaats, die volgens de corporaties financieel onontkoombaaris.

Reageer op dit artikel