nieuws

Corporatie ziet belegger niet bouwen

bouwbreed Premium

Beleggers gaan de komende jaren niet meer, maar minder investeren in nieuwbouw van middeldure huur- en koopwoningen. Dat verwacht 30 procent van de corporaties, blijkt uit onderzoek van Finance Ideas onder tweehonderd corporatiebestuurders. In plaats van nieuwbouw gaan ze meer bestaande woningen kopen van corporaties, denkt 26 procent van de bestuurders. Corporaties staan zelf op […]

Beleggers gaan de komende jaren niet meer, maar minder investeren in nieuwbouw van middeldure huur- en koopwoningen. Dat verwacht 30 procent van de corporaties, blijkt uit onderzoek van Finance Ideas onder tweehonderd corporatiebestuurders. In plaats van nieuwbouw gaan ze meer bestaande woningen kopen van corporaties, denkt 26 procent van de bestuurders. Corporaties staan zelf op de rem; de meesten gaan minder dure huur- en koopwoningen bouwen. Slechts 2 procent zegt juist meer buiten de sociale huur te gaan bouwen. Voorts blijkt dat grote corporaties positiever staan tegenover woningwaardering tegen marktwaarde dan kleine corporaties. Een gedifferentieerd beleid zou gewenst zijn, meent Finance Ideas.

Reageer op dit artikel