nieuws

Bouwproductie stijgt 1,1 procent

bouwbreed

De bouwproductie in Nederland is van april op mei met 1,1 procent toegenomen. Het lichte herstel volgt op twee maanden van krimp.

Cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat geven aan dat ons land – op een laag niveau – gestaag doorbouwt. Van november op december was een krimp van 0,3 procent te zien, gevolgd door een verdere daling van 0,6 procent in januari. In februari steeg de productie voor het eerst in lange tijd weer (0,6 procent). Na de dalingen van 0,7 en 2,4 procent in de maanden maart en april zwol de geldstroom in mei weer wat aan.

Ten opzichte van peiljaar 2010 zijn de bouwvolumes het sterkste toegenomen in de Baltische staten. Estland produceert maar liefst 48,1 procent boven het niveau van drie jaar geleden.

Reageer op dit artikel