nieuws

Bouwer SHP hervat na zeven jaar nieuwbouw zorgcomplex

bouwbreed Premium

Va nwege geluidsoverlast verwachtte hij beperkingen in zijn bedrijfsvoering. De ruwbouw had toen de derde bouwlaag bereikt. De bouwhekken rond het betonnen casco zaten sinds eind 2007 op slot. Met de belangrijkste tegenstander van de nieuwbouw zijn nu afspraken omtrent de verwachte geluidsoverlast gemaakt. Op eigen kosten bouwt de eigenaar van de Albert Heijn nu […]

Va nwege geluidsoverlast verwachtte hij beperkingen in zijn bedrijfsvoering. De ruwbouw had toen de derde bouwlaag bereikt. De bouwhekken rond het betonnen casco zaten sinds eind 2007 op slot.

Met de belangrijkste tegenstander van de nieuwbouw zijn nu afspraken omtrent de verwachte geluidsoverlast gemaakt. Op eigen kosten bouwt de eigenaar van de Albert Heijn nu zelf een overdekte laad- en losruimte. De Raad van State sprak meerdere malen uit dat het zorgcentrum heel goed op die plek bij de supermarkt past. Desondanks kwamen de partijen er niet uit. Zorggroep Noorderbreedte is opdrachtgever voor de bouw van het zorgcentrum, dat een multifunctioneel karakter krijgt. Op de begane grond en eerste verdieping komen zes appartementen voor in totaal 36 geriatrische patiënten. Corporatie Wonen Noordwest-Friesland realiseert nog eens zestien aanleunwoningen. SHP Bouwbedrijven gaat met alle partijen om tafel om het traject van de afbouw vast te stellen. Ook de gemeente Het Bildt en Zorgpartners Friesland worden in die gesprekken betrokken. Eind augustus begint SHP Bouwbedrijven met de voltooiing van de ruwbouw. De afbouw volgt daarna. Het bedrijf verwacht de nieuwbouw in 2015 opte leveren, zeven jaar later dan gepland.

Reageer op dit artikel