nieuws

Ballast bouwt eerste waterstoftankstation

bouwbreed Premium

‑ Ballast Nedam gaat een 700 bar waterstoftankstation bouwen. Het betreft het eerste in Nederland. Het tankstation, dat is bestemd voor toekomstige personenauto’s die waterstof als brandstof gebruiken, komt waarschijnlijk op de automotivecampus in Helmond. Ballast Nedam bouwt daar momenteel al een 350 bar waterstoftankstation voor bussen en vrachtwagens. Opdrachtgever is WaterstofNet, dat van Vlaanderen […]

‑ Ballast Nedam gaat een 700 bar waterstoftankstation bouwen. Het betreft het eerste in Nederland. Het tankstation, dat is bestemd voor toekomstige personenauto’s die waterstof als brandstof gebruiken, komt waarschijnlijk op de automotivecampus in Helmond. Ballast Nedam bouwt daar momenteel al een 350 bar waterstoftankstation voor bussen en vrachtwagens. Opdrachtgever is WaterstofNet, dat van Vlaanderen en Zuid-Nederland een vooraanstaande waterstofregio wil maken.

Waterstof wordt gezien als een belangrijke brandstof voor een emissievrije toekomst.

Reageer op dit artikel