nieuws

Anhydrietvloeren uitdaging in binnenstad Den Haag

bouwbreed

Een machine van Spaansen Vloeivloeren uit Winkel staat deze en volgende week op de rand van de bak van de tramtunnel in Den Haag. Het bedrijf levert 10.000 vierkante meter anhydrietvloer voor het project Wagenhoek van bouwgroep Moonen.

In tweemaal vier dagen realiseert het bedrijf van commercieel-technisch adviseur Ed Spaansen acht vloervelden van elk zo’n 1200 vierkante meter. Met eigen vrachtwagens levert het zand en ro-anhydriet aan. De machine op de rand van de tunnelbak produceert het mengsel ter plaatse. Op de begane grond wordt de vloer op dampdichte folie gevloeid, op de verdiepingen op dampremmende folie, met kantstroken langs de wanden. “In wezen krijg je een losliggende vloer. Bij dit project zagen we de dilatatievoegen achteraf. In de afwerkvloeren liggen geen installaties”, verklaart Spaansen.

In Wagenhoek komen onder meer winkels. De ter plekke gemengde ro-anhydrietvloeren hebben geen huid van calciumcarbonaat en hoeven niet geschuurd te worden. Ze vallen in vlakheidsklasse twee, waardoor ze direct kunnen worden betegeld.

Reageer op dit artikel