nieuws

Actie tegen importheffing op zonnepanelen

bouwbreed

Actie tegen importheffing op zonnepanelen

De zonne-energiesector komt in actie tegen de door de Europese Commissie ingevoerde importheffing op zonnepanelen uit China.

Morgen reizen zo’n dertig Europese bedrijven uit de sector af naar Brussel om de hoorzitting van de Europese Commissie bij te wonen die door de zonne-energielobbyorganisatie Afase is georganiseerd. De bedrijven stellen dat de heffingen hebben geleid tot “geannuleerde bestellingen en een teruggang in werkgelegenheid”, meldt Afase. “Deze bevindingen staan in schril contrast met de aanname van de Europese Commissie dat de branche andere markten kan aanboren of de heffingen kan opvangen”, stelt de organisatie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels