nieuws

3D-scannen met 
een multicopter

bouwbreed

Faro Technologies heeft een nieuwe functie gevonden voor de multicopter: het 3D-scannen van gebouwen. Dit is handig bij restauraties. Maar ook het inmeten van een dakopbouw tussen schoorstenen kan binnenkort vanaf de straat. De vliegende scanner ligt nog niet in de winkel, maar het prototype werkt. Om de meetgegevens interpreteerbaar te maken voor de computer, […]

Faro Technologies heeft een nieuwe functie gevonden voor de multicopter: het 3D-scannen van gebouwen. Dit is handig bij restauraties. Maar ook het inmeten van een dakopbouw tussen schoorstenen kan binnenkort vanaf de straat.

De vliegende scanner ligt nog niet in de winkel, maar het prototype werkt. Om de meetgegevens interpreteerbaar te maken voor de computer, moet de vliegende Faro Laser Scanner Focus3D worden gekoppeld aan een tachymeter of een gps-systeem.

De scanner is mede geschikt om te vliegen, vanwege zijn kleine afmeting en gewicht.

Reageer op dit artikel