nieuws

Vloerenfabrikant Dycore markeert hijspunten

bouwbreed

De fabrikant van breedplaatvloerelementen Dycore uit Oosterhout markeert voortaan hijspunten op de knopen van de tralieliggers. Dat verhoogt de veiligheid op de bouwplaats, aldus de fabrikant.

De tekenkamer van Dycore bepaalt de juiste punten. Die worden vervolgens in de fabriek als aanpikpunten gemarkeerd.

Een instructieblad voor de aannemer maakt duidelijk dat de hijshaken altijd in de gemarkeerde knopen van de tralieliggers moeten worden aangeslagen. Het zwaartepunt van de plaat ligt dan recht onder het hijsoog van de kraan. De platen worden gehesen met een vier- of achtsprong met eindloze stroppen. Dat zorgt voor een goede verdeling van het gewicht over de hijspunten. Voor asymmetrische platen gelden extra instructies.

De aandacht voor veiligheid houdt niet op bij het hijsen. Dycore voorziet de breedplaatvloerelementen van voorzieningen voor de randbeveiliging, die direct na het leggen van de plaat moet worden geplaatst.

Reageer op dit artikel