nieuws

Vestia dreigt commissarissen ook aansprakelijk te stellen

bouwbreed Premium

Vestia dreigt commissarissen ook aansprakelijk te stellen

De voormalige commissarissen van Vestia die ten tijde van het derivatenechec toezicht hielden, zijn nog niet van de Rotterdamse corporatie af. Vestia dreigt de commissarissen, net als oud-bestuurder Erik Staal, aansprakelijk te stellen.

Dat zegt de woordvoerder van Vestia. Voormalig topman Erik Staal wordt al aansprakelijk gesteld voor een schade van 1,9 miljard euro. Op onder meer de woning in Bonaire van de vorig jaar heengezonden corporatiedirecteur is beslaggelegd. Tegen kasbeheerder Marcel de V. loopt een strafrechtelijke zaak. Ook hem stelt Vestia aansprakelijk.

Dat de rol van de voormalige raad van commissarissen ook kritisch bekeken wordt, hangt samen met de conclusies uit het rapport van de commissie Hoekstra in januari van dit jaar. De raad van toezicht van Vestia stond volgens Hoekstra op een te grote afstand, was niet kritisch genoeg, en had tot het laatst geen zicht op de actuele ontwikkelingen in de derivatenportefeuille. Volgens het rapport was het toezicht op het treasurybeleid en de invulling van het risicobeheersingssysteem door de raad van commissarissen onvoldoende.

Reageer op dit artikel