nieuws

Verhagen: Kabinet zit er niet om de zaak te verpesten

bouwbreed Premium

Verhagen: Kabinet zit er niet om de zaak te verpesten

In Den Haag liggen kansen voor de bouw, maar Maxime Verhagen, per 1 juli de nieuwe voorzitter van Bouwend Nederland, geeft minister Blok (wonen) tijd en ruimte.

“Ik oordeel niet over hem voor ik zelf met hem gesproken heb”, zegt hij in een interview met Dagblad Cobouw dat vandaag is verschenen. Verhagen ziet in Den Haag volop kansen voor de bouwsector. Hij zet onder meer in op subsidies voor het isoleren van woningen. Binnenkort wil hij ook aan tafel met PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom over zijn investeringsplannen. Van de minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem wil hij weten waarom hij pensioenfondsen niet stimuleert te investeren in infrastructuur.

De oud-vicepremier benadrukt dat Bouwend Nederland met iedereen in Den Haag goede contacten moet hebben: “Je moet meerderheden hebben voor je opvattingen. In de regering en in de Kamer. Of dat nou via de PvdA gaat, de VVD of het CDA. Wanneer je aan het lobbyen bent, richt je je op iedereen. En het kabinet zit er niet om de zaken te versjteren. Die moet je in staat stellen om het goed te doen.”

Over zijn voorganger Elco Brinkman, heeft Verhagen niets dan lof. Dat Kamerleden en ministers en ambtenaren na achttien jaar ‘Brinkman-moe’ zouden zijn, bestrijdt hij. In reactie op de opmerking: “Bij voetbal zeggen ze ook dat een trainer niet langer houdbaar is dan drie jaar” reageert Verhagen: “Gelukkig zijn wij geen voetbalclub.”

Reageer op dit artikel