nieuws

Verdubbeling van bouwfaillissementen

bouwbreed Premium

Het aantal faillissementen in de bouw is dubbel zo hoog als in voorgaande crisisjaren. Tot en met mei gingen al 741 vennootschappen onderuit.

Het CBS noemt mei een maand van uitzonderlijk veel faillissementen. Nooit eerder sinds de statici in 1981 de gedwongen bedrijfsbeëindigingen gingen bijhouden, was de uitval zo groot. In mei gingen in Nederland 779 bedrijven failliet. In april sloten de deuren van 694 ondernemingen.

De burgerlijke en utiliteitsbouw werd in mei getroffen door het faillissement van 136 vennootschappen. Bovendien werd de stekker gehaald uit 28 eenmanszaken. Het leed in de sector infra treft acht vennootschappen en twee eenmanszaken. Waarmee het totale aantal faillissementen vorige maand in de bouwbranche uitkomt op 176. Tel daar projectontwikkeling bij op en het aantal stijgt zelfs tot 226. De cijfers van het CBS maken pijnlijk duidelijk dat momenteel geen bedrijfstak zwaarder getroffen wordt dan de bouw. Een op de vier ondernemingendie in mei onderuit ging, was actief in bouw en vastgoed.

Reageer op dit artikel