nieuws

VEB wil fonds voor gedupeerde beleggers Imtech

bouwbreed

VEB wil fonds voor gedupeerde beleggers Imtech

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stelt voor om een ‘settlement’ fonds op te richten waaruit compensatie voor beleggers kan worden betaald.

Deze maatregel zou rechtszaken moeten voorkomen. Het geld in het fonds moet worden gevuld met de bonussen die oud-bestuurders René van der Bruggen en Boudewijn Gerner over de periode van 2010 tot en met 2012 ontvingen, stelt de VEB in een brief aan de technisch dienstverlener. Daarnaast wil de vereniging dat uitkeringen uit aansprakelijkheidsverzekeringen en opbrengsten uit procedures tegen of schikkingen met accountant KPMG en frauderende bestuurders van het bedrijf in het fonds terechtkomen. Imtech zou zelf een “nader te bepalen bedrag” in het fonds moeten storten.

Reageer op dit artikel