nieuws

Tweede regelkraan verdeelt rivierwater

bouwbreed

Komend half jaar werkt de combinatie Van de Biggelaar en RHDHV aan de tweede regelkraan in Nederland. De betonnen constructie op de splitsing van de rivieren Waal en Pannerdensch Kanaal kan het rivierwater verdelen. Het regelwerk wordt ongeveer 175 meter breed met staanders die ongeveer 5 meter hoog zijn. In de uiterwaarden wordt waterveiligheid gecombineerd […]

Komend half jaar werkt de combinatie Van de Biggelaar en RHDHV aan de tweede regelkraan in Nederland. De betonnen constructie op de splitsing van de rivieren Waal en Pannerdensch Kanaal kan het rivierwater verdelen. Het regelwerk wordt ongeveer 175 meter breed met staanders die ongeveer 5 meter hoog zijn. In de uiterwaarden wordt waterveiligheid gecombineerd met natuurontwikkeling. De bouwcombinatie is deze week echt begonnen met het d&c-contract met een waarde van 4,5 miljoen euro en moet het project uiterlijk voor de winter opleveren. De regelkraan in Pannerden is straks vergelijkbaar met het regelwerk dat in 2012 werd opgeleverd in de Hondsbroeksche Pleij in Westervoort.

Reageer op dit artikel