nieuws

Tauw brengt heetste locaties in kaart

bouwbreed

Advies- en ingenieursbureau Tauw heeft een hittestresskaart ontwikkeld die toont op welke plekken in de stad het extreem warm kan worden. Op die locaties kunnen gemeenten dan gerichte maatregelen nemen om mensen te beschermen tegen de risico’s van hittestress. Bij dit verschijnsel kan het lichaam de temperatuur en luchtvochtigheid niet meer aan en raken mensen […]

Advies- en ingenieursbureau Tauw heeft een hittestresskaart ontwikkeld die toont op welke plekken in de stad het extreem warm kan worden. Op die locaties kunnen gemeenten dan gerichte maatregelen nemen om mensen te beschermen tegen de risico’s van hittestress. Bij dit verschijnsel kan het lichaam de temperatuur en luchtvochtigheid niet meer aan en raken mensen oververhit. Maatregelen die een gemeente op de hotspots kan treffen zijn onder andere groen of waterpartijen aanleggen of fonteinen plaatsen. Voor Eindhoven werkt Tauw momenteel de eerste hittestresskaart uit.

Reageer op dit artikel