nieuws

SER wil uitzondering voor kleinbedrijf

bouwbreed Premium

Bedrijven met minder dan 10 werknemers zouden moeten worden uitgezonderd van regels die niet-proportioneel voor hen zijn. Daarvoor pleit de Sociaal Economische Raad in een advies over de toekomst van de ambachten. Kleine ambachtelijke bedrijven hebben last van te veel regels en administratieve lasten. Voor die bedrijven zijn de kosten van het bijhouden en naleven […]

Bedrijven met minder dan 10 werknemers zouden moeten worden uitgezonderd van regels die niet-proportioneel voor hen zijn. Daarvoor pleit de Sociaal Economische Raad in een advies over de toekomst van de ambachten.

Kleine ambachtelijke bedrijven hebben last van te veel regels en administratieve lasten. Voor die bedrijven zijn de kosten van het bijhouden en naleven van regels relatief tijdrovend en kostbaar. Dat knelt temeer omdat het vaak om regels gaat waar het kleinbedrijf weinig mee kan. De SER wil dan ook dat gekeken wordt naar effecten van nieuwe regels voor het mkb.

Reageer op dit artikel