nieuws

SER buigt zich over het nieuwe ontslaan

bouwbreed

De Sociaal-Economische Raad (SER) gaat onderzoeken hoe en door wie de WW in de toekomst moet betalen. De opdracht komt van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voorkomen van werkloosheid is het adagium. Werknemers mogen niet te afhankelijk zijn van een WW-uitkering. Werkgevers en werknemers hebben zich al bereid getoond iedere de helft mee […]

De Sociaal-Economische Raad (SER) gaat onderzoeken hoe en door wie de WW in de toekomst moet betalen. De opdracht komt van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voorkomen van werkloosheid is het adagium. Werknemers mogen niet te afhankelijk zijn van een WW-uitkering. Werkgevers en werknemers hebben zich al bereid getoond iedere de helft mee te betalen aan de WW. Asscher wil echter voorkomen dat dat nadelig uitpakt voor de koopkracht van mensen en het EMU-saldo. De WW wordt nu maximaal 38 maanden gefinancierd door de overheid. Die periode gaat naar 24 maanden. Werkgevers en werknemers kunnen daarvan afwijken via de cao.

De minister wil goed opdrachtgeverschap belonen. In mei 2014 moet de SER opleveren.

Reageer op dit artikel