nieuws

Seniorenwoningen Nijkerk ventileren automatisch

bouwbreed Premium

Woningstichting Nijkerk voorziet 62 seniorenwoningen van een ClimaRad MaxiBox. De corporatie koos deze ventilatievoorziening mede omdat die volautomatisch zonder standenschakelaar werkt.

Standenschakelaars zijn moeilijk te bedienen voor senioren, zegt projectleider Kees de Ruiter van de verhuurder. ‘Met een automaat hebben ze er geen omkijken meer naar.”

De MaxiBox bedient de natte ruimtes met een capaciteit van 300 kubieke meter per uur bij 200 pascal. Het toestel ‘communiceert’ draadloos met het basistoestel ClimaRad 2.0 in de woonkamer. In de woorden van ClimaRad wordt ventilatie in woningen op deze manier een logisch en samenhangend geheel en bestaat niet meer uit kwetsbare afzonderlijke componenten.

Woningstichting Nijkerk koos de MaxiBox ook omdat deze mechanische ventilatiebox meehelpt het energielabel op te trekken naar B. “Met aanvullende maatregelen als het plaatsen van HR++-glas willen we dat op termijn nog verbeteren tot A”, zegt De Ruiter. Uniek Installatieadvies en Paans installatietechniek hielpen mee.

Reageer op dit artikel