nieuws

Raadslid kluste voor eigen gemeente

bouwbreed

Het Somerse gemeenteraadslid Bart de Groot blijkt vier jaar lang als stratenmaker aan klussen te hebben gewerkt waarvoor zijn eigen gemeente opdracht gaf. Dat heeft hij toegegeven. De Groot werkte als zzp’er onder andere aan de bestrating en parkeervakken in de gemeente. Hij wist dat het een raadslid verboden is om als onderaannemer voor de […]

Het Somerse gemeenteraadslid Bart de Groot blijkt vier jaar lang als stratenmaker aan klussen te hebben gewerkt waarvoor zijn eigen gemeente opdracht gaf. Dat heeft hij toegegeven. De Groot werkte als zzp’er onder andere aan de bestrating en parkeervakken in de gemeente. Hij wist dat het een raadslid verboden is om als onderaannemer voor de gemeente te werken, maar zegt dat hij een zieke collega moest vervangen. Het is nog niet duidelijk of hij hiervoor vervolgd zal worden, maar zijn partij, Gemeenschapslijst Someren-Eind, heeft De Groot het fractievoorzitterschap ontnomen.

Reageer op dit artikel