nieuws

Oplossingen volgens ‘Bouw nou op!’

bouwbreed

Breng btw naar 6 procent voor gehele bouw Breng het huidige btw-tarief omlaag van 21 naar 6 procent. Niet voor een korte periode, maar voor een periode van minimaal drie jaar, of tenminste gelijk aan de transitieperiode die de markt nodig heeft om de vele hervormingen en bezuinigingen zonder structurele schade op te vangen. Stimuleer […]

Breng btw naar 6 procent voor gehele bouw

Breng het huidige btw-tarief omlaag van 21 naar 6 procent. Niet voor een korte periode, maar voor een periode van minimaal drie jaar, of tenminste gelijk aan de transitieperiode die de markt nodig heeft om de vele hervormingen en bezuinigingen zonder structurele schade op te vangen.

Stimuleer investeringen van corporaties en particuliere beleggers

Dit kan bijvoorbeeld door deze partijen een investeringsaftrek te bieden wanneer zij weer investeren in nieuwbouw en verduurzaming van de woningvoorraad.

Verbeter de funding voor burgers en bedrijfsleven op korte termijn

Er moeten daarom meer alternatieve financieringsmogelijkheden komen naast de traditionele ‘securitisatie’-modellen.

De brief wordt gesteund door Aedes, AFNL, BFBN Betonproducten, CNV Vakmensen, FNV Bouw, KNB-Bouwkeramiek, NOA, NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, NVTB, OnderhoudNL en Woningborg. BNA, Bouwend Nederland en Uneto-VNI konden zich niet vinden in de opzet van de actie. De werkgeversorganisaties vinden het ongepast dat in advertenties in dagbladen de link wordt gelegd tussen een sterfgeval en een faillissement.

Reageer op dit artikel