nieuws

Nieuw e-zine voor winnen aanbestedingen

bouwbreed

Nieuw e-zine voor winnen aanbestedingen

De eerste editie van het nieuwe e-zine De Gunning is live, een initiatief van Cobouw, kenniscentrum CROW en de Aanbestedingskalender. Het digitale tijdschrift biedt op een toegankelijke en aantrekkelijke manier nieuws, praktische tips en adviezen voor ondernemers in Nederland die overheidsopdrachten willen binnenhalen.

De Gunning is een gezamenlijk initiatief van Cobouw, CROW en de Aanbestedingskalender. Jaarlijks wordt voor 57 miljard euro ingekocht door overheden, een gigantische markt waar nog veel ondernemers te weinig gebruik van maken. Redenen om niet deel te nemen aan aanbestedingen zijn gebrek aan expertise, het vele papierwerk en de juridische rompslomp. Cobouw, CROW en de Aanbestedingskalender geven in De Gunning dan ook vooral praktische tips en trucs om koudwatervrees weg te nemen.

In de eerste editie van het e-zine is bijvoorbeeld een verhaal over Tredin te vinden, dat zich inschreef op een aanbesteding. Daardoor groeide de orderportefeuille van het bedrijf met twintig procent. Verder een artikel waarin inschrijven op aanbestedingen vergeleken wordt met solliciteren: het gaat immers om een formele schriftelijke procedure om jezelf te verkopen.

Expert op het gebied van inschrijven op aanbestedingen, Jessica van der Burg, is door de initiatiefnemers gevraagd als hoofdredacteur de eerste editie van De Gunning op te zetten. De eerste editie van De Gunning is voor iedereen toegankelijk. Daarna hebben lezers een abonnement nodig om tweewekelijks het e-zine te ontvangen.

Meer informatie over De Gunning is te vinden op de website winaanbestedingen.nl

Reageer op dit artikel