nieuws

Nederlandse hulp bij hoog water

bouwbreed

Nederlandse hulp bij hoog water

Waterschap Hunze en Aa’s stuurt zes medewerkers naar de Duitse plaats Neuhaus om te helpen met wateroverlast.

Het zestal neemt 30.000 lege zandzakken mee en twee zelfontwikkelde zandzakvulmachines. Die kunnen samen zo’n 1000 zakken per uur vullen. De ondersteuning is een initatief van het Drents-Groningse waterschap.

Er bestonden nog geen contacten met de gemeente 60 kilomter ten zuidoosten van Hamburg. “We hebben goed op de kaart gekeken waar het hoge water van de Elbe heengaat en toen contact opgenomen om onze diensten aan te bieden” aldus een woordvoerder. De zes Nederlanders gaan zich louter bezig houden met het vullen van zakken. Soldaten van het Duitse leger vervoeren de gevulde zakken en leggen ze op de kwetsbare plekken.

Reageer op dit artikel