nieuws

Nederland en Kroatië pakken samen schijnconstructies aan

bouwbreed

Nederland en Kroatië gaan samen schijnconstructies en malafide werkgevers aanpakken. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afgesproken met Neven Mimica, de viceminister-president van Kroatië, die deze week een bezoek bracht aan Asscher.

In het najaar van 2013 starten beide landen met gesprekken over de samenwerking. Asscher en Mimica hebben ook gesproken over de oplopende (jeugd)werkloosheid in zowel Nederland als Kroatië.

Minister Asscher heeft verder in de ontmoeting toegelicht waarom de grens voor werknemers uit Kroatië nog zeker twee jaar dicht blijft nadat het land op 1 juli aanstaande als 28e lidstaat toetreedt tot de Europese Unie. Kroaten mogen vanaf die datum weliswaar vrij reizen naar ons land, maar Kroatische werknemers mogen ook na 1 juli alleen aan de slag in Nederland als ze een tewerkstellingsvergunning van het UWV hebben.

De aanpak van schijnconstructies wordt al jaren bepleit vanuit de bouw aangezien het tot oneerlijke concurrentie leidt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels