nieuws

Metaalwerknemers voeren actie voor cao

bouwbreed

Werknemers in de metalektro (kleinmetaal) en de metaaltechniek (grootmetaal) protesteren vandaag tegen het uitblijven van een nieuwe cao. Ze leggen het werk neer, houden werkonderbrekingen of lopen mee in een actiemars.Vakbonden verwachten dat ruim duizend werknemers zullen deelnemen aan de diverse protesten. De grootste actie zal plaatsvinden in Zoetermeer, waar werkgeversorganisaties Uneto-VNI en FME-CMW gehuisvest […]

Werknemers in de metalektro (kleinmetaal) en de metaaltechniek (grootmetaal) protesteren vandaag tegen het uitblijven van een nieuwe cao. Ze leggen het werk neer, houden werkonderbrekingen of lopen mee in een actiemars.Vakbonden verwachten dat ruim duizend werknemers zullen deelnemen aan de diverse protesten. De grootste actie zal plaatsvinden in Zoetermeer, waar werkgeversorganisaties Uneto-VNI en FME-CMW gehuisvest zijn.

De onderhandelingen over een nieuwe cao liepen eind vorige maand vast. Vandaag om 12.00 uur loopt het ultimatum van de bonden af. Zij willen dat werkgevers de verslechteringsvoorstellen van tafel halen en akkoord gaan met een loonsverhoging van 2,5 procent.

Werkgevers willen de nullijn vasthouden om de concurrentiepostitie van metaalbedrijven niet in gevaar te brengen.

Reageer op dit artikel