nieuws

Leiding elektra naar berging overbodig

bouwbreed

Een zonnepaneel met accu is voldoende voor de verlichting van een berging. Dat maakt een aansluiting op de elektrische installatie van een woning overbodig. Vanuit die gedachte ontwikkelde Linnea Bergingen uit Warmenhuizen een berging met een zelfregulerende installatie, bestaande uit een zonnepaneel met accu op het dak. Dat bespaart niet alleen energie, maar ook de […]

Een zonnepaneel met accu is voldoende voor de verlichting van een berging. Dat maakt een aansluiting op de elektrische installatie van een woning overbodig. Vanuit die gedachte ontwikkelde Linnea Bergingen uit Warmenhuizen een berging met een zelfregulerende installatie, bestaande uit een zonnepaneel met accu op het dak. Dat bespaart niet alleen energie, maar ook de kosten van de aanleg van een leiding. Om het gebruiksgemak te vergroten wil Linnea Bergingen de deurklink voorzien van een lampje om het slotgat te verlichten. Ook dat lampje wordt op het zonnepaneel aangesloten.

Reageer op dit artikel